Vanaf 27 mei wordt opnieuw elke woensdag de conditietraining georganiseerd, weliswaar buiten op de speelplaats van St. Eduardus. Meer info via Conditietraining. Inschrijven verplicht (max. aantal is 20 personen) via de activiteit in de agenda.

Vanaf 28 mei kan er opnieuw avontuurlijk getraind worden in en rond het Fort van Mortsel!

Voor meer info: Adventure running

Beste wandelaars,
 
Goed nieuws! Vanaf aanstaande zondag worden de wekelijkse wandelingen terug opgestart met inachtneming van de nodige veiligheidsvoorschriften.
De spits wordt afgebeten door Tom met een gevarieerde wandeling met een vleugje cultuur in Hoegaarden.
DW/9u/23 km
Vertrek: 09u00, Gemeenteplein, 3320 Hoegaarden aan de kiosk
Parking op het plein of in de omliggende straten
Wandelleider: Tom Lauwereins, 0495 58 44 48, tom@lauwereins.eu
Inschrijven verplicht via het formulier onder de activiteit in de kalender.
 
Volgende veiligheidsvoorschriften moeten gerespecteerd worden:
  • aangezien er met maximum 20 personen mag gewandeld worden (dit is 19 + de wandelleider die zal optreden als 'trainer' en Covid-19 verantwoordelijke), zal vooraf voor elke wandeling VERPLICHT moeten ingeschreven worden via de website.  Enkel volledig ingevulde inschrijvingsformulieren zullen aanvaard worden! De lijst wordt de dag voordien afgesloten en de wandelleider brengt deze mee tijdens de wandeling.  Deze zal ook gebruikt worden voor de contact tracing bij eventuele besmettingen. 
  • breng tijdens de wandeling STEEDS jullie lidkaart mee.
  • de afstand van 1,5 meter dient ten alle tijde gerespecteerd te worden; breng voor alle zekerheid ook altijd een mondmasker en handgel mee.
  • voor en na de training mag men niet in groepjes blijven hangen; breng een simpele picknick mee zodat deze binnen een normale tijdspanne kan genuttigd worden.
  • carpool is voorlopig niet toegestaan.
  • de wandelleider houdt toezicht op het naleven van de veiligheidsvoorschriften en heeft het laatste woord.
Uiteraard  rekenen wij op ieders verantwoordelijkheidsgevoel en hopen we op deze manier tegemoet te kunnen komen aan ieders verzuchting om terug in beperkte groep te kunnen wandelen.
 
Zorg voor jezelf én voor de anderen!
 
 
Goed nieuws! De rotsen zijn terug open vanaf 21 mei. BPA heeft een reservatie op 21 mei voor het massief van Regissa!
Wees dus snel en schrijf je in via het formulier onder de activiteit in de kalender: Open klimdag Regissa
 
Zoals eerder gecommuniceerd gebeurt dit onder toezicht van een verantwoordelijke van de club. Reserveren is verplicht. 
Voor alle verdere data, surf regelmatig naar Open klimdagen 
Deze pagina wordt dagelijks geupdated. 
 
Geniet van de rotsen én hou het veilig!
 
 

De Reuzenloop gaat virtueel! Doe gratis mee en maak kans op mooie prijzen. Samen lopen we heel Europa door. Blijven lopen, blijven dromen!

Normaal doen we ieder jaar mee met de Reuzenloop in Borgerhout, maar deze gaat jammer genoeg niet door dit jaar i.v.m. COVID-19. Daarom is er een tof initiatief om dit virtueel te doen! Alle informatie hierover kan je vinden op de facebook pagina van het evenement.

Hooggebergtecafé: NIEUWE DATUM

Wegens succes herhaald! Op basis van enkele ervaringen met toeren in het hooggebergte, werd tijdens de vorige editie levendig gediscussieerd over het voorbereiden van de tochten, omgaan met aanpassing aan de hoogte en hoogteziekte, keuze van materiaal... Succesverhalen, maar ook minder succesvolle ondernemingen werden voorgesteld en besproken. Dit alles uiteraard overgoten met een heerlijke pint of koffie. Een leerrijke ervaring voor een enthousiaste groep! Wil je er ook bijzijn om actief jouw ervaringen te delen en te leren van anderen? De volgende sessie is gepland op 18 SEPTEMBER, 20 uur in Vlug Vooruit te Merksem.  Tot dan!

Meer info: dominique.suys@gmail.com of HGB café

In samenspraak met de bevoegde overheidsinstanties, CAB en KBF is er besloten dat de rotsmassieven in de eerste fase van de federale exitstrategie gesloten blijven. 
Rotsklimmen is dus jammer genoeg ook na 4 mei nog niet mogelijk.

Met deze beslissing nemen we de genomen overheidsmaatregelen, de veiligheid van onze klimmers, het concept “essentiële verplaatsingen” en de verdere verspreiding van het virus in acht.

In overleg met CAB werkt KBF aan een heropeningsplan voor de massieven en leggen dit voor aan de betrokken overheidsinstanties op 4 mei. Indien KBF hiervoor een akkoord krijgt, zal rotsklimmen in clubverband mogelijk zijn vanaf fase 2 in de exitstrategie (voorwaardelijk op 18 mei) van de federale overheid. 

Rotsklimmen op individuele basis is in deze fase nog niet mogelijk omdat wij vrezen dat dit te veel risico’s inhoudt inzake veiligheid, het naleven van de regels, overbezetting etc.

BPA maakt in de komende weken de nodige afspraken met KBF om klimmen in clubverband mogelijk te maken. Van zodra meer nieuws gekend is, zullen wij daarover communiceren.

Ons clubblad Horizon is net voor de COVID-19 maatregelen vertrokken naar de drukker. Hierdoor staan er een aantal activiteiten in die niet kunnen doorgaan gezien de huidige situatie . Volgende activiteiten zijn al zeker afgelast:

  • Bivak workshop op 23/04/2020
  • Cursus KVB1&2 in mei-juni
  • Clubavond op 24/04
  • Beginnersstage tententrekking in Lake District

We houden jullie op de hoogte! 

Onze via ferrata dag is alweer volzet!

Daar is hij weer, de jaarlijkse via ferrata dag van BPA!

Voormiddag: Marche-les-Dames (Moeilijkheid: AD+)
Namiddag: Les Grands Malades (Moeilijkheid: D-)

Lees meer op Open clubactiviteit Via Ferrata en schrijf in!

Wanneer de zomer op z'n einde loopt rust BPA niet op haar lauweren, integendeel! Voor de rotsklimmer die net dat stapje verder wil zetten nemen Bram en Kevin je mee naar de Wilder Kaiser, bakermat van het alpiene klimmen. Doel: het zelfstandig en veilig leren multi-pitch klimmen in alpiene omgeving. Alle details en inschrijvingen: multi-pitch stage, of onder de sectie klimmen op onze website.

In augustus 2020 nemen Gui Lemmens en Eddy Serneels je mee naar de Aiguilles Rouges, waar een van de mooiste panorama's van de Alpen te vinden is. Ter plaatse wordt er gefocust op alle technieken om je veilig in de bergen te verplaatsen. Periode: van zaterdag 8 augustus tot zaterdag 15 augustus.

Inschrijvingen zijn geopend, meer informatie kan je vinden onder Aiguilles Rouges.

© 2019 BPA, website powered by Twizzit.com