In samenspraak met de bevoegde overheidsinstanties, CAB en KBF is er besloten dat de rotsmassieven in de eerste fase van de federale exitstrategie gesloten blijven. 
Rotsklimmen is dus jammer genoeg ook na 4 mei nog niet mogelijk.

Met deze beslissing nemen we de genomen overheidsmaatregelen, de veiligheid van onze klimmers, het concept “essentiële verplaatsingen” en de verdere verspreiding van het virus in acht.

In overleg met CAB werkt KBF aan een heropeningsplan voor de massieven en leggen dit voor aan de betrokken overheidsinstanties op 4 mei. Indien KBF hiervoor een akkoord krijgt, zal rotsklimmen in clubverband mogelijk zijn vanaf fase 2 in de exitstrategie (voorwaardelijk op 18 mei) van de federale overheid. 

Rotsklimmen op individuele basis is in deze fase nog niet mogelijk omdat wij vrezen dat dit te veel risico’s inhoudt inzake veiligheid, het naleven van de regels, overbezetting etc.

BPA maakt in de komende weken de nodige afspraken met KBF om klimmen in clubverband mogelijk te maken. Van zodra meer nieuws gekend is, zullen wij daarover communiceren.