Klimmen, ja ook voor jou! Leer op enkele avonden veilig indoor klimmen en behaal je KVB 1 of 2.

Je droomt er al jaren van, maar vraagt je af waar te beginnen …Wèl, volg een gedegen opleiding bij de Bergsportvereniging Provincie Antwerpen (www.bpa.be). Op enkele zaterdagavonden leer je de basistechnieken van het indoor sportklimmen onder begeleiding van ervaren en gemotiveerde monitors. Je krijgt de nodige uitleg voor het correct gebruiken van het materiaal (zekeringsapparaten, klimgordel, klimsetjes, ed..) en leert zo veilig te klimmen. Bovendien leer je gelijkgestemden kennen in een toffe sfeer. Geen voorkennis nodig.

De cursus bestaat uit 2 modules – KVB 1 en 2 - en vormen de basis voor de eventuele vervolgopleiding KVB 3 waar je buiten leert klimmen op beveiligde massieven. KVB 1 omvat het indoor ‘topropen’. KVB 2 is het indoor voorklimmen

Het doel is het aanleren van de algemene veiligheden en de basistechnieken van het indoorklimmen d.m.v. een theoretische en praktische opleiding. Materiaalkennis, touwtechnieken, basisklimtechniek, opwarming & cooling down, blessurepreventie, angstreductie, voorklimmen, ... worden uitgelegd en uitgebreid ingeoefend. Het klimniveau krijgt weliswaar aandacht maar is niet het hoofdaspect van de cursus. Bij het beëindigen van deze cursus moet men veilig en zelfstandig kunnen voorklimmen in een daarvoor geschikte klimzaal. De evaluatie is gebaseerd op de vereisten voor klimvaardigheidsbewijzen 1&2 (KVB1&2).

Meer info: klik op "lees meer" of stuur een mailtje naar bpa.cursusb@gmail.com of contacteer Kevin Mertens +32 486 37 29 87 


Deelnamevoorwaarden

18 jaar zijn bij het begin van de cursus. Lid zijn van een club van KBF (leden van BPA krijgen voorrang). 

Prijs

95 Euro voor BPA leden 
110 Euro voor KBF leden 

Inbegrepen in de cursusprijs: Initiatie en begeleiding door Bloso-initiatoren, toegang tot de zaal, constante evaluatie, cursusboekjes KVB®1&2. Alles in een aangename sfeer en professionele aanpak. Klimvaardigheidsbewijs 2 (mits positieve evaluatie). Een verzekering is reeds inbegrepen in uw lidmaatschapsbijdrage.

Niet inbegrepen: persoonlijk klimmateriaal.

Maximum aantal deelnemers 24

Doelgroep Deze cursus is gericht naar diegenen die veilig en zelfzeker indoor willen leren voorklimmen. Geen voorkennis vereist.

Het is ook een voorbereiding op de module “Outdoor sportklimmen” die aansluitend georganiseerd wordt.

Data Alle initiaties gaan door in klimzaal Wall Street te Deurne (Antwerpen), telkens van 20.00 tot 23.00u en dat op volgende dagen:

08.09.2018 kvb1

15.09.2018 kvb1

29.09.2018 kvb2

06.10.2018 kvb2

13.10.2018 kvb2

De eindevaluatie vindt plaats op za 20/10 (vereist voor deelname aan de module “outdoor sportklimmen”).

Locatie Klimzaal Wallstreet in Deurne, Van Duyststraat 16 , 2100 Antwerpen

Inlichtingen en/of inschrijven De inschrijving is pas definitief na betaling van het cursusgeld en het invullen van het inschrijvingsformulier. hieronder. De datum van betaling bepaalt  de volgorde van inschrijving.

Gedurende het jaar worden ‘Open klimdagen’ & ‘niveautraining voor volwassenen’ georganiseerd. Deze activiteiten staan open voor alle BPA-leden en zijn warm aanbevolen voor de cursisten van module “Indoor sportklimmen” om zelfstandig hun aangeleerde technieken te komen inoefenen en hun klimtechniek te verbeteren. In de wintermaanden bezoeken we in groep verschillende klimzalen. Voor de laatste informatie, kijk op de BPA website en in het clubblad Horizon.

Aansluitend op deze module kan men verdergaan met het volgen van de module “Outdoor sportklimmen” die je leert om op een veilige manier voor te klimmen op goed geëquipeerde rotsmassieven.