De bergen doorkruisen, dat is genieten van prachtige landschappen, ver weg van de bewoonde wereld, tot rust komen in de natuur. Maar om die prachtige plaatsen te bereiken, vragen we veel van ons lichaam. Er kunnen dan allerlei vervelende kwaaltjes de  metkop opsteken: pijnlijke knieën, last in de rug, onstabiele enkels… Met de juiste voorbereiding kunnen we deze ongemakken perfect vermijden.


Daarom organiseren we trainingen buiten, waar iedereen aan kan deelnemen, ongeacht het beginniveau. Wat kan je verwachten: een looptraining gecombineerd met net die kracht-, stabiliteit- en evenwichtsoefeningen die essentieel zijn voor je tochten in de bergen. Oefeningen worden niet enkel correct uitgevoerd, maar ook het waarom wordt je helemaal duidelijk.

In groep trainen is altijd veel leuker en motiverender dan alleen. Het is net de trigger die je nodig hebt om samen af te spreken en je conditie op peil te brengen en te houden met het oog op het zomerseizoen in de bergen.

Trainer is Wendy Saerens: Regent Lichamelijke Opvoeding, lesgeefster VTS blessurepreventie, Instructor Mountain Walking & Trekking en stageleidster van de gevorderdentocht bergwandelen.

Plaats: Fort 4 Mortsel (Parking), Krijgsbaan 212, 2640 Mortsel (ter hoogte van Esso Express)
Elke donderdag van 19.30u (stipt) tot 21.00u (van 07/04/2022 tot 30/06/2022).

Prijs: gratis voor BPA- en BPA lightleden
Info: saerenswendy@gmail.com
Inschrijven: geen voorafgaandelijke inschrijving vereist
Deelnamevereisten: BPA-lidmaatschap (via KBF) of BPA light-lidmaatschap