Bergsport is een zeer intensieve sport. Dit geldt voor elke discipline binnen deze sporttak. De hoogteverschillen die overwonnen moeten worden, de lange afstanden en het verminderde zuurstofgehalte op grote hoogte zijn een zware belasting op ons lichaam. Het is dat ook vanzelfsprekend dat een goede basisconditie een minimale vereiste is om in de bergen op een aangename manier aan sport te kunnen doen.

BPA organiseert op woensdagavond van 20 tot 21 uur een conditietraining die hiertoe bijdraagt. Hou de kalender in de gaten.

Tijdens het uurtje wordt de focus gelegd op flexibiliteit, uithouding, evenwicht en spieropbouw. Door middel van interval training, functionele en spierversterkende oefeningen (o.a. met gewichtjes en minibands) en stretching trachten we zoveel mogelijk uit dit uur te halen. Iedereen is welkom, het niveau is niet van belang.

 

De deelname is gratis voor BPA-leden, BPA-light leden en KBF-leden

 

Locatie:

Turnzaal St.Eduardus

Broeder Frederikstraat 3

2170 Merksem

 

Bereikbaar met openbaar vervoer. Halte van tram 3 vlak aan de Broeder Frederikstraat.

Teneinde de Broeder Frederikstraat ga je de grote sporthal links voorbij, verder gaan voorbij het klooster naar de speelplaats. Achteraan links op de speelplaats (waar men ev. kan parkeren) is de turnzaal.

 

Voor meer informatie, bel of mail gerust naar:

Sandy Van Ael
0478/04.36.39
sandyvanael@gmail.com

 

Bergsport is een zeer intensieve sport. Dit geldt voor elke discipline binnen deze sporttak. Onder andere de hoogteverschillen die overwonnen moeten worden, de lange afstanden die moeten afgelegd worden en het verminderde zuurstofgehalte op hoge hoogte zijn een zware belasting op ons lichaam. Het is dat ook vanzelfsprekend dat een goede basisconditie een minimale vereiste is om in de bergen op een aangename manier aan sport te kunnen doen. Een basisconditie komt natuurlijk niet vanzelf. Een degelijke fysieke training is dan ook een noodzaak.

BPA organiseert elke woensdag avond van 20 tot 21 uur een conditietraining die zeker zal bijdragen tot een betere basisconditie en bij gevolg een betere belevingswaarde van de bergsport.

Deelname is gratis voor BPA-leden, BPA-light leden en KBF-leden

 

Locatie:

Turnzaal St.Eduardus

Broeder Frederikstraat 3

2170 Merksem

 

! bereikbaar met openbaar vervoer. Halte van tram 3 vlak aan de Broeder Frederikstraat

 

Teneinde de Broeder Frederikstraat voor de sporthal naar links, langs het klooster naar de speelplaats.

Achteraan op de speelplaats (waar men ev. kan parkeren) is de turnzaal

 

 

© 2019 BPA, website powered by Twizzit.com