28/11/2023

Het volledige zomeraanbod aan hutten- en bivaktochten van BPA staat online! Vanaf 1/12/2023 kan ingeschreven worden. Heb je specifieke vragen over een tocht, dan staan de betrokken begeleiders klaar om je te antwoorden.

Lees verder en schrijf in via: Bergwandelstages en begeleide tochten 2024.

27/11/2023

Het is een uitdaging in ons vlakke land om je bergsportconditie een heel jaar op peil te houden. Met de trainingswandelingen van BPA bieden we de kans om dit te doen, samen met gelijkgestemde bergliefhebbers.

De eerste trainingswandeling heeft plaats op 3 december 2023 (9.00u) en vertrekt vanuit Spa (Route de la Géronstère 14). Op het programma: 26 km doorheen een prachtig herfstlandschap en 750 hoogtemeters.

Deze wandelingen zijn gratis voor BPA-leden. Ben je nog geen BPA-lid, dan sluit je ofwel een BPA/KBF-lidmaatschap af, ofwel een BPA-lightlidmaatschap.

Verdere info en inschrijven via deze link

25/10/2023

Genieten van een heerlijk sneeuwlandschap, ver weg van de drukte van skipistes. Deze winter heeft BPA nog één mogelijkheid! Vanuit een vaste verblijfplaats in Obernberg am Brenner (Oostenrijk) onderneem je dagelijks een wandeling op sneeuwschoenen onder begeleiding van een Belgische gids. De plaatsen zijn beperkt, dus aarzel niet je in te schrijven. Meer info vind je op de website.

8/8/2023

De BPA cursus hooggebergte 2023-2024 geeft je een basiskennis, door theoretische en praktische avonden alsook met praktijkdagen in de Ardennen. De doelstelling van deze cursus is cursisten initiëren zodat ze op een verantwoorde manier zelfstandig naar de bergen kunnen trekken om eenvoudige beklimmingen uit te voeren. Na deze cursus kan je deelnemen aan een BPA alpiene opleidingsstage.

Meer info:HGB cursus 2023-2024

Wie in het najaar zijn wandelconditie en tredzekerheid wil onderhouden en in goed gezelschap en een prachtige omgeving de Oostkantons in Belgie wil ontdekken in de herfst, reppe zich naar Trekking Holzheim - Sankt Vith - Holzheim (weekend van 18/19 november). Sandy Van Ael en Dirk Van Laer nemen max. 15 deelnemers mee, dus aarzel niet en schrijf je in.

22/03/2021

Voor zelfstandige wandelaars een geweldige tocht in het Parc Naturel des deux Ourthes. Een afwisselende dagetappe met mooie zichten op het stuwmeer, de samenvloeiing van de 2 Ourthes, beverburchten op Belle Meuse en uiteraard heel wat hoogtemeters. 1100hm op precies te zijn.

 

De volledige tochtbeschrijving en GPX vind je op Alpenvereinaktiv via deze link
01/03/2021
Alweer een schitterende wandeling om zelfstandig, gewapend met GPS of smartphone, de natuur in te trekken! De tweede hoogtemeterwandeling is een klassieker: vanuit Bouillon loop je over de hoogtes boven de Semois richting Rochehaut en langsheen de prachtige Crêtes de Frahan en Crêtes de Corbion keer je terug tot aan de voet van de Middeleeuwse burcht.
De track, routebeschrijving en foto's vind je via deze link.
 

26/01/2021

Voldoende hoogtemeters opbouwen? Maak zelf de wandeling wanneer het jou past, op basis van de tochtbeschrijving en downloadbaar GPS-bestand hieronder.

tro maret

De wandeling vind je door op deze link te klikken: https://www.alpenvereinaktiv.com/s/yCHdV
07/12/2020
Om alle clubactiviteiten ook in de toekomst te kunnen garanderen, heeft BPA jaarlijks nood aan nieuwe gediplomeerde begeleiders en lesgevers. BPA ondersteunt je graag bij je kaderopleiding bij Bergsportschool (KBF) of Vlaamse Trainerschool (VTS). Wist je dat BPA je volledige opleiding mogelijks terugbetaalt? Wens je een opleiding te volgen, bekijk dan de informatie op de website van KBF en informeer naar de ondersteuning vanuit BPA via voorzitter@bpa.be.
 
Een greep uit de mogelijke opleidingen :
  • Initiator Sportklimmen (Klimax) 
  • Instructeur B Sportklimmen 
  • Initiator Sportklimmen (Olympia) 
  • Instructor mountain walking & trekking (IMWT) 
  • Voortraject Instructor Alpine Climbing 

© 2019 BPA, website powered by Twizzit.com