16/09/2021

Waar gaat je volgende bergwandeltrip naar toe? BPA geeft je graag wat inspiratie tijdens het reiscafé op vrijdag 15/10/2021 in Sportvereniging Vlug Vooruit te Merksem.
 
Ervaren tochtbegeleiders tonen beelden van de ondernomen bergwandeltochten van de afgelopen zomer en geven je tips en tricks voor je volgende avontuur.
 
Op het programma:
- Aosta - Gran Paradiso (Italië) (Gui Lemmens)
- Karwendel (Oostenrijk) (Danny Iliaens)
- Dolomieten (Italië) (Danny Iliaens)
- Tour des Grands Barrages (Zwitserland/Italië) (Jort Van Schil)
- ...
 
Iedereen is welkom vanaf 20.00u!

29/08/2021

De conditietrainingen van BPA hervatten weer! Heb je na de zomer eindelijk sterke benen van al je bergavonturen en wil je je bereikte conditie op peil houden? Of kwam je deze zomer net iets tekort op fysiek vlak en wens je je conditie te verbeteren? Je bent meer dan welkom!
Op donderdag 02/09/2021 start de wekelijkse outdoortraining in Fort Mortsel (Parking kruispunt Krijgsbaan/Fortstraat), telkens van 19.30u tot 21.00u (tot 28/10/2021).

27/08/2021

Wie vrij is van hoogtevrees, gebeten is door via ferrata of klettersteig, en zin heeft in een opleiding in twee delen door gediplomeerde instructoren, surf verder naar Start to via ferrata.

De plaatsen zijn beperkt tot 18 personen dus niet twijfelen!

In het najaar start de nieuwe Hooggebergte cursus. Alle info vind je hier: HGB cursus 2021-2022.
De inschrijvingen gaan open vanaf 1 september 2021. 

De klimstage in Wilder Kaiser zal dit jaar niet doorgaan: zie Wilder Kaiser

27/03/2021

Voor wie niet kan wachten tot de volgende Horizon in de bus valt rond 1 april, hij kan digitaal gelezen worden via Issuuu BPA vzw.

Wie zin en tijd heeft om zelf in de pen te kruipen en verslag uit te brengen van zijn outdoor klim-, wandel-, of alpiene avonturen, mail naar horizon@bpa.be.

24/03/2021

De euforie van de herwonnen vrijheid was van korte duur. Gezien de nieuwe maatregelen worden alle wandelactiviteiten opgeschort vanaf 27/03/2021. Over de impact op de praktijksessies worden alle cursisten (HGB/KVB/BW) persoonlijk gecontacteerd. Lees alle uitleg op Sporten in tijden van corona. Laat de lente jullie motiveren om er in kleine groep op uit te trekken! Hou moed!

22/03/2021

Voor de derde hoogtemeterwandeling trekken we richting het Parc Naturel des deux Ourthes. Een afwisselende tocht met mooie zichten op het stuwmeer, de samenvloeiing van de 2 Ourthes, beverburchten op Belle Meuse en uiteraard heel wat hoogtemeters. 1100hm op precies te zijn.

Je bergklassement kan je zoals vanouds verdedigen door een selfie op één van de locaties (zie foto's) te posten via Facebook of te emailen (voorzitter@bpa.be).
Nisramont 
De volledige tochtbeschrijving en GPX vind je op Alpenvereinaktiv via deze link
01/03/2021
Alweer een schitterende wandeling om zelfstandig, gewapend met GPS of smartphone, de natuur in te trekken! De tweede hoogtemeterwandeling is een klassieker: vanuit Bouillon loop je over de hoogtes boven de Semois richting Rochehaut en langsheen de prachtige Crêtes de Frahan en Crêtes de Corbion keer je terug tot aan de voet van de Middeleeuwse burcht.
 
Post (via Facebook) of email (voorzitter@bpa.be) je selfie bij L'Ecaillère (zie foto) en verstevig je klassement met alweer een 1000-tal hoogtemeters. Onthoud: hoe meer hoogtemeters op je teller in 2021, hoe meer kans op een mooie prijs...
De track, routebeschrijving en foto's vind je via deze link.
 

07/02/2021

BPA-partner Alta-Via Travelbookshop brengt in samenwerking met Grote Routepaden vzw een reeks van 6 wandelkaarten van België uit waarin alle lange-afstandswandelroutes (GR, GT-Ardennes, Streek-GR) zijn ingetekend. Daarnaast bevatten deze kaarten ook aanduidingen voor afstanden (in km), jeugdherbergen en paalcampings. Bestel je jouw set voor 1 maart, dan betaal je maar voor 5 kaarten i.p.v. 6. Leg daartoe 5 kaarten in je winkelmandje, de ontbrekende 6e kaart wordt automatisch meegestuurd.
 

© 2019 BPA, website powered by Twizzit.com