BPA biedt verschillende activiteiten aan. Hieronder kan je een greep uit ons aanbod vinden. We heten je van harte welkom. Klik gerust door naar de verschillende pagina's.
 

 

Meerdaagse wandelactiviteiten

Naast een rijk gevulde bergwandelagenda voor de zomer worden er tijdens het jaar nog andere wandelactiviteiten georganiseerd. Deze activiteiten worden opgenomen in de clubkalender. Blader gerust door de agenda naar wandelingen.

Wekelijkse begeleide wandelingen
Als voorbereiding op zowel maken van zomerse bergwandeltochten als hooggebergtetoeren organiseren we wekelijks wandelingen in eigen land. Deze wandelingen hebben steeds een "sportief" karakter en vragen dus ook een basisconditie. BPA biedt hier enkele variaties aan:

  • Algemene wandelingen: dagwandelingen, halve dagwandelingen, seniorenwandelingen
  • Trainingswandelingen: hier wordt iedere maand de afstand en/of aantal hoogtemeters van de wandelingen opgedreven om aldus een goede conditie op te bouwen.
  • Hoogtemeterwandelingen: periodiek posten we een hoogtemeterwandeling. Deze wandelingen zijn er om zelfstandig te ondernemen a.d.h.v. een tochtbeschrijving en gpx-bestand: hoogtemeterwandelingen

Onze wekelijkse wandelingen kan je raadplegen in onze activiteitenkalender.

Adventure Running
De bergen doorkruisen, dat is genieten van prachtige landschappen, ver weg van de bewoonde wereld, tot rust komen in de natuur. Maar om die prachtige plaatsen te bereiken, vragen we veel van ons lichaam. Er kunnen dan allerlei vervelende kwaaltjes de kop opsteken: pijnlijke knieën, last in de rug, instabiele enkels… Met de juiste voorbereiding kunnen we deze ongemakken perfect vermijden.

Wordt wekelijks georganiseerd vanaf 18/04/2024 tot 27/06/2024 te Fort IV (Mortsel): alle info via Adventure running.

Conditietraining
Een goede basisconditie is een minimale vereiste om in de bergen op een aangename manier aan sport te kunnen doen. BPA organiseert hiervoor elke woensdagavond een conditietraining. Tijdens dit uur wordt er gefocust gelegd op flexibiliteit, uithouding, evenwicht en spieropbouw. Aan de hand van intervaltraining, functionele en spierversterkende oefeningen (o.a. met gewichten en minibands) en stretching trachten we zoveel mogelijk uit dit uur te halen. Iedereen is welkom, het niveau is niet van belang.

De informatie over onze conditietrainingen kan je vinden onder volgende link: conditietrainingen.