BPA LID

Men wordt in de eerste plaats lid van BPA (lokale club), die lid is van de Klim- en Bergsportfederatie vzw, de overkoepelende federatie. Met het BPA lidmaatschap is men automatisch aangesloten bij de Klim-en bergsportfederatie KBF.

Om te genieten van de voordelen van zowel KBF als BPA sluit u zich aan via de website van de Klim-en Bergsportfederatie (KBF). U kiest daar als uw club uiteraard BPA, Bergsportvereniging Provincie Antwerpen. 

Als lid van KBF ben je dan weer automatisch lid van het Alpenverein Österreich.

 

VOORDELEN KBF/OAV
https://www.klimenbergsportfederatie.be/voordelen-leden-sportkaders

 

VOORDELEN BPA

 • Horizon
  Vier maal per jaar krijg je het clubblad HORIZON in de bus. Hierin vind je interessante artikels over allerlei bergsport gerelateerde onderwerpen, reisverslagen, weetjes, aankondigingen voor onze opleidingen, stages en een kalender met al onze activiteiten.
 • Opleidingen
  BPA organiseert opleidingen en workshops die je voorbereiden op allerhande activiteiten in de bergen zoals Bergwandelen, Hooggebergtetochten, Rotsklimmen, Klimvaardigheidsbewijzen… Deze hebben een theoretisch en/of een praktisch deel in de vorm van een stage.
 • Begeleide tochten
  BPA organiseert elke zomer en winter begeleide activiteiten (bergwandelweken, huttentochten, bivaktochten, toerskitochten) die voor iedereen toegankelijk zijn. Zowel de beginnende als gevorderde bergsporter kan hier ervaring opdoen.
 • Activiteiten
  Voor verschillende doelgroepen worden ook begeleide activiteiten georganiseerd zoals via ferrata dagen of weekends, open klimdagen, klimtreffens, wandelweekends, ...
 • Materiaalverhuur
  Als lid kan je aan een voordelige prijs allerhande bergsportmateriaal huren. We hebben o.a. helmen, gordels, zekeringsapparaten, stijgijzers, ijsbijlen,... ter beschikking.
 • Clubavonden
  Ter bevordering van het clubgevoel worden er regelmatig lezingen/presentaties georganiseerd, ideale gelegenheden om bij te praten, nieuwe plannen te smeden, ervaringen te delen, ... . Plaats van afspraak: Parochiecentrum, Saunierlei 50, Hemiksem.

 

Wenst u enkel aan de binnenlandse niet alpiene BPA-activiteiten deel te nemen, dan raden wij u het BPA-light lidmaatschap aan.

 

BPA LIGHT

Prijs:
Je betaalt EUR 35,00 en dan ben je lid van BPA vzw. Je bent NIET aangesloten bij de federatie KBF noch bij ÖAV (Alpenverein Österrreich).

Voordelen:

 • Je bent verzekerd tegen lichamelijke letsels bij deelname aan niet-alpiene binnenlandse activiteiten van BPA.
 • Je kan gratis deelnemen aan dag- en halve dagwandelingen, alsook aan de wekelijkse conditietraining. 
 • Je kan aan de betalende (niet-alpiene) activiteiten van BPA deelnemen aan dezelfde voordelige prijsvoorwaarden die gelden voor BPA-leden.
 • Je krijgt elk kwartaal het tijdschrift Horizon opgestuurd.
 • Je krijgt de digitale nieuwsbrieven en blijft dus steeds op de hoogte van onze activiteiten.

 

“Light-leden” zijn niet aangesloten bij KBF, zijn dus niet verzekerd voor buitenlandse OF alpiene activiteiten (klimmen, via ferrata enz..) en genieten niet van andere KBF voordelen. Ze hebben geen recht op gratis toegang tot de rotsen, en hebben evenmin recht op vermindering in de buitenlandse of Belgische hutten (Chaveehut of Vennhütte).

Voor wie:

 • Leden die wensen deel te nemen aan binnenlandse BPA-clubactiviteiten, maar geen bergsportverzekering nodig hebben.
 • Partners van BPA/KBF -leden die regelmatig deelnemen aan wandelingen, maar verder geen alpiene activiteiten beoefenen en derhalve geen bergsportverzekering nodig hebben. Sympathisanten die onze club een warm hart toedragen en ons zo willen steunen.

 

Hoe ?

Schrijf je in via onderstaand formulier en betaal je lidmaatschap online. Je bent dan lid van onze club vanaf de datum van betaling van het lidgeld tot het einde van het kalenderjaar. Sluit je je lidmaatschap af na 1 september, dan is je lidmaatschap geldig tot het einde van het volgende kalenderjaar.