Missie BPA

Bergsportvereniging Provincie Antwerpen streeft er naar om als club enthousiaste bergsportliefhebbers samen te brengen en kwalitatieve opleidingen aan te bieden waarin zowel recreatieve als competitieve sporters zich kunnen vervolmaken om zo bij te dragen aan een veilige beleving van de bergsport.
BPA wil als organisatie de bergsport promoten, met aandacht voor zowel het recreatieve als het competitieve aspect. Kwaliteit van opleiding en veiligheid zijn belangrijke aandachtspunten in de werking.

Visie BPA

BPA wil een platform bieden waarin zowel vrouwen als mannen van alle leeftijden in clubverband hun sport kunnen beoefenen. De nadruk wordt gelegd op het samen beoefenen van de bergsport op een enthousiaste manier.

BPA wil gespecialiseerde, kwaliteitsvolle opleidingen (van basisniveau tot het niveau van gevorderde) organiseren in volgende bergsport disciplines:
bergwandelen, hooggebergte toeren, sportklimmen, rotsklimmen, ijsklimmen en toerskiën voor volwassenen en sport - en rotsklimmen voor de jeugd.

Wanneer momenteel BPA zich voornamelijk richt tot de recreatieve bergsporter wil de organisatie zich ook focussen op competitie gerichte initiatieven.

BPA wil ervoor zorgen dat alle aspecten van veiligheid binnen de verschillende disciplines de hoogste prioriteit behouden. Permanente vorming van ons monitorenkorps in binnen- en buitenland over zowel de nieuwste technieken als het gebruik van materialen beschouwen we als noodzakelijk. Alle beschikbare uitrustingen worden frequent aan de nodige controles onderworpen.