Daar waar in de bergen de paden eindigen volgt nog een gebied dat heel wat te bieden heeft. Hier beginnen de gletsjers, de rotsen, de puinhellingen en sneeuwvelden, kortom het alpiene terrein. Al wat we hier tegenkomen noemen we het hooggebergte.

Bergbeklimmen kan je beschouwen als dé moederdiscipline van de klim- en bergsport. Tijdens een beklimming kun je immers actief zijn in verschillende disciplines van de bergsport. Alpinisme is een totaalpakket van fysieke uitdagingen, techniek, planning en natuurbeleving.

Vanuit technisch oogpunt gaan we hier een stap verder dan bij bergwandelen. Hier zijn meer technieken, het gebruik van touw, stijgijzers, musketons, ijsschroeven en andere hulpmiddelen noodzakelijk om een tocht op een veilige manier te ondernemen.

Alle onderdelen van het hooggebergte worden door BPA aangereikt. Enerzijds in een algemene basiscursus hooggebergte en anderzijds in de meer specifieke opleidingen die als afzonderlijke discipline is ingedeeld (bv. alpien rotsklimmen KVB 4).

Stages-tochten

In de zomer worden stages georganiseerd die volgen op onze hooggebergtecursus. Gezien de grote interesse is er voorinschrijfrecht voor deelnemers van de cursus. Afhankelijk van de vraag en de agende van onze begeleiders worden ook alpiene ervaringsstages georganiseerd. Hou voor meer info onze website, of social media in de gaten.

Hooggebergtecursus
Meer info over onze hooggebergtecursus vind je hier: Hooggebergte cursus.

Workshops
Tijdens onze jaarlijkse workshop worden de aangeleerde technieken opgefrist. Momenteel nog niet aangekondigd. Hou onze website in de gaten!